Kategorie aut.

15.05.2014 12:02
 
Coupe,
Limuzina
  1. Hatchback
  2. Offroad,
  3. Pick-up,
  4. Sedan,
  5. SUV,
  6. Van, 

                              

audi a4

Limuzína
 
 ... autá s uzavretou štvordverovou karosériu a stupňovitým zadkom. Klasické limuzíny majú spravidla za prednými sedadlami oddeľovaciu stenu, ktorá oddeľuje zbytok priestoru auta.

Offroad
 
 ...autá určené pre pohyb v teréne. Majú väčšiu svetlú výšku, možnosť zapnutia pohonu všetkých štyroch kolies. Karoséria i rám auta sú spevnené.

Pick-up
  ...úžitkové automobily, ktoré sa vyznačujú uzavretou kabínou šoféra a od kabíny oddeleným priestorom pre transport nákladu. Nákladový priestor vozu je dostupný spravidla zadnými výklopnými dverami či bočnými posuvnými či klasickými výklopnými. 

 

Van
... sem možno zaradiť dodávky príbuzné s pick-upmi, ktoré majú pevne uzavretý a oddelený nákladový priestor s oddelenou kabínou vodiča alebo i dodávky typu transit, kde je strecha kabíny vodiča a strecha nákladného priestoru spoločná.

 

kia sorento

Combi

... autá s väčším batožinovým priestorom, vyrábajú sa v prevedení päťdverové či vzácnejšie trojdverové. Mimo označenia Combi či Kombi sa objavuje i označenie Caravan, Weekend, SW aj.

Coupé
  ... automobily väčšinou športového charakteru, s uzavretou dvojdverovou karosériou, ktoré majú jednu radu sedadiel, či dve rady (zadné sedadlá sú menšie a poskytujú menší komfort pri cestovaní).

Hatchback
  
.... automobily s uzavretou karosériou a šikmou výklopnou stenou. Podľa počtu dverí tieto autá označujeme ako trojdverové či päťdverové. S týmto druhom karosérie sa stretávame predovšetkým u áut nižších tried. 

Kabriolet
  ...autá s otvorenou karosériou (štvordverovou i dvojdverovou).Sú vybavené buď skladacou látkovou strechou alebo strechu nemajú vôbec. Objavujú sa aj modely so snímateľnou pevnou strechou.

Liftback
 
 ...autá s uzavretou štvordverovou karosériou. V porovnaní s hatchbackom sa zadok auta zvažuje pod miernejším uhlom a je dlhší.

Sedan
  
...autá, ktorých karoséria je uzavretá, štvordverová, spravidla s dvoma pármi sedadiel. Zadok tohoto druhu áut je stupňovitý.

SUV
  ...automobily, ktoré sú určené do ľahšieho terénu, ale s ktorými sa stretávame prevažne na cestách. Typické je pre ne zväčšenie svetlej výšky a pohon všetkých štyroch kolies.
 

 

 

Kontakt

Denis280 Hladovka 280 0949592303 lovegirl2@azet.sk